GESCHIEDENIS

Op onze weg naar prestaties waaide stof hoog op

Sinds onze eerste band van de werkbank rolde, verleggen we de grenzen van de bandenprestaties.

In 1870 richtte Benjamin Franklin Goodrich, een visionaire en ondernemende autodidact, de allereerste bandenfabriek op in Noord-Amerika, nl. in Akron (Ohio). Bandenprestaties waren al een prioriteit. Zijn zoon, Charles Cross Goodrich, lanceerde later het eerste onderzoekscentrum in de V.S. van het bedrijf.

Al in 1903 viel BFGoodrich® op tussen de concurrentie. Het was de eerste keuze voor de Model A Ford, de eerste auto die Noord-Amerika van oost naar west doorkruiste.

Het sprak vanzelf dat we belangstelling hadden voor de vroege luchtvaartindustrie. In 1909 behaalde BFGoodrich® het snelheidsrecord van 75 km/u op een vliegtuig van de Curtiss Aeroplane Corporation op de internationale luchtvaartwedstrijd in Reims (Frankrijk). Onze legendarische status kwam pas enkele jaren later, toen in 1927 BFGoodrich® op de Spirit of Saint Louis van Charles Lindbergh de Atlantische Oceaan voor de eerste keer overvloog. In 1977 gingen onze banden op de spaceshuttle Columbia zelfs mee de ruimte in.
Bij BFGoodrich® zoeken we voortdurend nieuwe ideeën en mogelijkheden. We leggen onszelf altijd nieuwe uitdagingen op en behalen ondertussen talrijke primeurs en nieuwe mijlpijlen.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours
truck geschiedenis ; bf goodrich truck ; vliegtuigrace
BFGoodrich
Veilig naar huis rijden op robuuste BFGoodrich® banden geeft u het beste gevoel
bfgoodrich truck tyres history heritage shop
model A Ford ; eerste amerikaanse trek ; stadsvervoer
BFGoodrich
BFGoodrich® banden geven u de beste waarde voor uw geld voor bulktransport.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017