COMPETITIE

Schurend over de finish

Bij BFGoodrich® stonden we altijd dicht bij autoracen. Al meer dan een eeuw grijpen de kwaliteit en veelzijdigheid van onze banden zich over de hele wereld vast op racecircuits en in woestijnen.

bfgoodrich truck tyres competition circuit
truck races ; truck challenge; racebanden
BFGoodrich
Banden van BFGoodrich® racen tot de finish.

Al in het begin van de autosport verbaasden we twee keer na elkaar het publiek in de nu legendarische 500-mijlsrace van Indianapolis: in 1914 en in 1915.
We hielden zo van racen dat we niet meer te stoppen waren! Overwinningen bleven elkaar opvolgen, in allerlei soorten races. 1994 was zeker een hoogtepunt, toen de Nieuw-Zeelander Rod Millen de beroemdste en moeilijkste heuvelklim op Pikes Peak won met een Toyota Celica.

We kennen ook rally raids goed, en lieten er blijvende remsporen achter. Al in 1972 wonnen we de Baja 1000, snel gevolgd door trofeeën in de SCORE Baja 500 in 1983 en 1988, met Corky en Scott McMillin als piloten. Ons eerste succes in de Rally Raid World kwam in 1999 . Tussen 1986 en 2007 wonnen onze racebanden niet minder dan 21 achtereenvolgende races in de Baja 1000, zodat we in de hele wereld de referentie werden voor Amerikaanse offroadwedstrijden!

Vidéo Competition

Onze banden en teams grepen daarna de kampioenschappen van de FIA Cross Country Rally World Cup en de Austraal-Aziatische Safari in 2011 en 2012. Onze eerste overwinning in de Dakar was met Jean-Louis Schlesser in 1999. Sindsdien raceten we doorheen Afrika, en ondanks het gure weer en de slechte rijomstandigheden wonnen we met het team Peugeot in 2017 onze 13e wedstrijd.
Van 2006 tot 2010 namen we deel aan het Rally World Championship. Onze banden bewezen hun mogelijkheden door alle titels bij de piloten en de teams te winnen. We beklommen het podium met Citroën en Ford, en natuurlijk met Sebastien Loeb. Hij werd vijf keer op rij kampioen.

Video Historique Competition

Als deel van de Intercontinental Rally Challenge in 2007 grepen we ons eerste jaar met Peugeot de overwinning.
Recenter, en voor het tweede jaar na elkaar, wonnen we met Cyril Despres en Peugeot de Silk Way rally in juli 2017. Die vrachtwagenrace verbond Moskou met Xi'an. Hij greep iedereen naar de keel door talrijke etappes waarin de piekorde van de teams voortdurend werd omgegooid, gedurende 9000 km en 15 dagen.